Begynnelsen på
en ny æra

 
 
grandcafe-3380-web.jpg
 
 

Velkommen til Grand Café & Vinkjeller

I 1874 åpnet Grand Café dørene, den gang Oslo het Kristiania. Det var her det hele startet. Caféen var stamstedet for blant andre Henrik Ibsen, Roald Amundsen, Knut Hamsun, Gustav Vigeland og Fridtjof Nansen i tillegg til en rekke andre 'Kristianabohemer'.

Nå har en ny æra startet. En restaurant og vinkjeller. Det er med stolthet vi på Grand Café nå ønsker nye og gamle gjester velkommen. Vi ser med glede på å kunne ta del i de neste 100 årene og skape ny historie.

Les mer om restauranten

 
 

 
 

Restauranten «Nye» Grand Café

den gode atmosfæren

For oss har det vært viktig å ta vare på den gode atmosfæren vi alle husker fra Grand Café. Nå som restauranten har åpnet i ny drakt har vi lagt vekt på å bevare de historiske linjene tilbake til 1874. Dekorhimlingene til Lars Backer er avdekket og gjenskapt, de originale Thonet-stolene er renovert og de tre berømte Krohg-maleriene er bevart. Men, for å skape en Grand Café som ikke bare ser tilbake, har vi fokusert på å skape ny historie, nye smaker og opplevelser.

to kjøkkensjefer

Nye Grand Café har blitt en restaurant med en helt spesiell atmosfære. Det er bokstavelig talt høyt under taket, en storstue med plass til i underkant av 200 gjester. Teamet av om lag 20 kokker ledes av de to kjøkkensjefene Alexander Østli Berg og Christofer Bengtsson. Kjøkkenet er åpent med innsyn til kokkene som tilbereder mat med råvarer hovedsakelig fra Norden, med noe innspill fra andre deler av verden. Kjøkkensjefene har fokus på at det skal være gode smaker og kan røpe at det blir spennende retter.

Frokost/ LUNSJ / MIDDAG

Restauranten serverer frokost, lunsj og middag. Menyen består av flere, mindre retter. Stikkord er gode smaker og råvarer i sesong.

Se menyen

VINKJELLER

Vinkjelleren ligger i etasjen under restauranten. Med over 16.000 flasker og mer enn 1.500 ulike viner kan vi tilby vi en rikholdig vinopplevelse.

Se vinkjelleren

FAKTA

180 middagsgjester
Frokost - lunsj - middag
Mandag til søndag
Vinkjeller
Chambre Séparée

Bestill bord

 

 
 
 
Det kunde nok fortelles meget om Grand Café
– det vilde bli meget af Oslos historie
— edvard munch
 
web.grandcafe-3521.jpg
 
 

Menyen

Vi serverer variert og velsmakende mat med sesongenes beste råvarer. Vår meny består av noen mindre, mellomstore og hovedretter. Rettene har rot i det norske kjøkkenet, men vi har hentet inspirasjon fra hele verden. 

 
 
 
 
 

Kontakt & bordreservasjon

Ta kontakt med oss hvis du ønsker å reserve bord eller har spørsmål om restauranten, vinkjelleren eller arrangement. Vi hjelper deg gjerne.

✆ +47 981 82 000
post@grandcafeoslo.no
↳ Karl Johans Gate 31, 0159 Oslo

ÅPNINGSTIDER

Frokost: 
Man-fre 06:30 – 10:00
Lør-søn 07:00 – 11:00

Lunsj:
Man-fre 11:00 – 15:00
Lør-søn 12:00 – 16:00

Middag:
Man-fre 16:00 – 23:00
Lør 16:30 – 23:00
Søn 16:00 – 21:00

Vinkjelleren
Tir-fre fra 16.00
Lør fra 14.00
Man/Søn stengt
Vinkjelleren holder stengt i uke 28-30.

 
 
web.grandcafe-3467.jpg