Winemakers dinner

Badia a Coltibuono, Toscana

Røttene til Badia a Coltibuono skriver seg tilbake til 1058, da munker fra Vallombrosanordenen (en variant av Benediktinerne) grunnla klosteret som siden ble kjent som Badia a Coltibuono– eller Klosteret med den grøderike høst. Den nyere tid startet i 1846, da Guido Giuntini kjøpte eiendommen. I dag drives den av hans etterkommer Roberto Stucchi-Prinetti.

Eiendommen ligger i den østlige delen av Chianti Classico (som er den historiske kjernen til vinområdet Chianti), nær Gaiole. Her eier de 50 mål med vinmarker. De kjøper i tillegg druer fra hele Chianti. Vinmarksarbeidet er økologisk, og kjellerarbeidet tradisjonelt, med fokus på å lage tradisjonell og autentisk Chianti-vin. Kun naturlig gjær på viner fra egne marker, temperaturkontrollert gjæring og forsiktig fatlagring (i hovedsak store og brukte fat).

Giandomenico Zedde kommer fra vinhuset for å fortelle om vinene til en 4-retters meny. Se menyen lengre ned på siden.

 

4-retters meny - 5 viner
Dato: Tirsdag 19. september
Kl: 19.00
Pris: 895,- per person

For reservasjon av Winemakers Dinner: 
Velg Winemakers Dinner og 19. september i bookingkalenderen.

Fullbooket, men venteliste tilgjengelig