Nye sjefer i vinkjelleren

 

Ole Strangstadstuen Berg - Chef sommelier

P4040802-2.jpg

Ole er vår nye sjef i vinkjelleren og dens 16.000+ flasker. Han har vært interessert i vin fra ung alder og “oppdaget” sin vininteresse på Sicilia.

Jeg fikk min «åpenbaring» for vin i ca. 20 års-alderen etter jeg var på Sicilia og gikk meg vill i vinrankene på nedsiden av vulkanen Etna (vi hadde mistet det siste toget hjem for dagen)”, forteller Ole. Kort tid senere flyttet han til København hvor han tok Vinkelner utdannelse hos Dansk Sommelier Utdannelse. Han tilbrakte det neste året i Danmark hvor han brukte mesteparten av tiden sin på vinsmaking og studier.

Ole flyttet hjem tidlig 2018 og fikk jobb som sommelier i vår vinkjeller. Et år senere er han altså blitt Chef Sommelier. “Jeg har fått drømmejobben hvor jeg kan være rundt vin mesteparten av tiden. Trives veldig godt med å servere. Det beste er å overraske mine gjester med nye ting de aldri har smakt før (eller tror de ikke liker)”.

“Desto mer jeg lærer om vin, desto flere spørsmål får jeg. Jeg er nysgjerrig av natur og lysten til å reise ut for å smake er stor.
Når jeg ikke jobber bruker jeg den meste av tiden min på vin og mat. Jeg elsker å spise ute, og gjør det så mye som mulig på alle de gode restaurantene i Oslo.”

Favorittland hva angår vin:
Frankrike... Litt kjedelig svar, men det er noe magisk med vin fra Frankrike.

Hva var det siste du kjøpte på polet?
Chateau de Béru Montserre 2015 400,-
Stift Göttweig Ried Silberbichl Riesling 2015 275,-
Krásna Hora Cuvée Bernety 2014 (Cabernet og Merlot blend fra Tsjekkia!!!) 224,-

To flasker i kjelleren du drømmer om å smake på?
Domaine du Comte Liger- Belair, La romanée 2015
Domaine Prieuré Roch, Clos de Beze 2015

Ole finner du i vinkjelleren tirsdag - lørdag. Velkommen! 


 

Bjørn vidar solli - jazzsjef vinkjelleren

Bjørn Vidar er en av Norges fremste jazzgitarister og nyutnevnt “musikksjef” i vinkjelleren. Han er opprinnelig fra Skien og utdannet ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Solli jobber med mange av de beste musikerne i inn -og utland. Han har bodd flere år i New York, hvor han ofte spilte på klubber som Smalls, Fat Cat, 55Bar, Blues Alley (D.C.) og Smoke m.m. De siste 15 årene har han turnert under eget navn i 20+ land og spilt inn 8 plater.

Solli er en aktiv musiker som turnérer både med egne prosjekter og som medlem av andres band. De siste årene har Solli spilt en rekke konserter med Bugge Wesseltofts band Organ Club. Og han har spilt mye med Carl Størmers Jazzcode med navn som Bendik Hofseth, Lars Jansson, Cameron Brown, og David Friedman.

”Det hviler jo et historisk jazzsus over Grand-kjelleren. Da jeg flyttet til byen på starten av 2000-tallet var dette lokalet der alle jamsessions under Oslo Jazzfestival fant sted. Så her fikk jeg både høre og spille med mange legender. Det blir moro å være tilbake og musisere her. Denne stemningsfulle jazzmusikken kler jo lokalene perfekt”

Bjørn Vidar er svært mat-og vininteressert og et naturlig valg da vi søkte etter en musikkansvarlig i vinkjelleren. Vi er svært glade for at han vil jobbe med oss på Grand Cafe. Bjørn Vidar med gjester og andre band spiller hver onsdag når det er Aperitivo. Følg med på nettsidene og sosiale medier for å se full program.

Bjørn Vidar Solli_Photo_Ketil_Hardy_DSC_4321.jpg